در تعريف غذاي سالم آمده است که از مواد اوليه سالم و ايمن تهيه شده باشد و عاري از مواد زيانبخش و مضر و متشکل از اجزاي مفيد براي سلامت مصرف کنندگان است در توليد ماده غذايي سالم رعايت اصول بهداشت مواد غذايي در فرآيند فرآوري، عمل آوري، تهيه، نگهداري و عرضه ضرورت دارد حذف آلودگيهاي ميکروبي ناشي از فرآوري غير بهداشتي، عدم استفاده از افزودنيهاي غيرمجاز و شيميايي از مزرعه تا سه سفره رعايت دماي نگهداري ماده غذايي در يخچال و گرم و رعايت بهداشت فردي توسط شاغلين و دستاندرکاران مواد غذايي عوامل مؤثر در توليد ماده غذايي سالم ميباشد در اين پروسه همه افراد جامعه به صورت فردي نقش بسزايي دارند آگاهي از روشهاي توليد و عرضه ماده غذايي ميتواند در ايجاد محيط سالم و شاداب کمک نمايد و از بروز مرگ و مير سالانه، مسموميتهاي غذايي و طغيانهاي ناشي از غذا بکاهد. لذا ايمني مواد غذايي يک مسئوليت مشترک است و به عنوان يک اصل مهم بايد در تمام طول زنجيره توليد مواد غذايي، از کشاورزان و توليد کنندگان به فروشندگان و مصرف کنندگان رعايت گردد.
|