بسیج اطلاع رسانی سلامت

وضعیت مصرف نمک در ایران

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
    بازگشت
   
 
 
 

     از 380 هزار مورد مرگ در سال:

 
    92000 مورد بعلت سکته قلبی عروقی  
    43000 به علت سکته مغزی  
    31000 به علت حوادث  
    3000 به علت سرطان بوده است  
     

شیوع پرفشاری خون در ایران حدود 19 درصد در جمعيت 64-15 ساله است، یعنی10 میلیون نفر دچار فشارخون بالا هستند و مرگ منتسب به فشار خون بالا 86500 نفر در سال و رو به افزایش است.

 
 

درحدود 59% زنان درگروه سنی 65-45 سال و 36% مردان در همین گروه سنی مبتلا به فشار خون بالا هستند.

 
 

میزان دریافت روزانه نمک درکشور 12-10 گرم (3-2 برابر مقادير توصيه شده).

 
 

 51% مردم هميشه و 26 % بعضي وقت ها از نمكدان در حين صرف غذا استفاده مي كنند.

 
     
 

 
 

 ميزان نمك در 100 گرم نان: 75/1 گرم

 

 یعنی با مصرف 310 گرم نان (براساس مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391) روزانه حدود 5 گرم نمک فقط با مصرف این مقدار نان مصرف مي شود)

 

 ميزان نمك در 60 گرم پنير ( به اندازه یک قوطی کبریت ) 2/2 گرم

 

 100گرم چيپس: 7/2 گرم نمك

 

 100گرم از فرآورد های غلات حجیم شده ( پفک ) 7/2 گرم نمک دارد

 

 يك پيتزا (150گرم) با پنير وگوجه فرنگي: حدود 5 گرم نمک

 

 100 گرم سوسيس: حدود 2 گرم نمک

 

 3برش كالباس(90 گرم) : حدود 4 و نیم گرم نمک

 

 يك برش پيتزا (80 گرم): حدود 4 گرم نمک

 

 یک همبرگر 100 گرمی حدود 2/2 گرم نمک دارد

 

 10عدد زیتون یک گرم نمک دارد

 

 100 گرم سیب زمینی سرخ کرده که به آن نمک زده می شود 3 گرم نمک دارد