بازگشت |
![]() |
||
نان ماده غذایی است که با پختن ،بخارپز کردن و یا سرخ کردن خمیری که متشکل از آرد و آب است، تهیه می شود. در بیشتر خمیرها کمی نمک هم لازم است و معمولاً از یک مخمر ( به صورت خمیر مایه یا خمیر ترش ) ویا یک ماده حجم دهنده مثل جوش شیرین برای ور آمدن خمیر نان استفاده می کنند. در تهیه نان به غیر از نمک، مخمر، روغن و آب، و گاهی برخی ادویه ها مثل زیره ، زعفران و زردچوبه هم استفاده می شود.در همه جای دنیا به طور معمول برای نهیه نان از انواعغلات استفاده کرده و انواع بسیار متفاوتی نان را عرضه می نمایند. معمولاً از آرد گندم در تهیه نان استفاده می کنند، چون میزان گلوتن آن بسیار زیاد است .گلوتن پروتئینی است که در هنگام تخمیر و پخت حالت اسفنجی و تردی به نان می دهد. اما گاهی آرد گندم سیاه،جو، ذرت و جو دوسر (چاودار) هم به تنهایی یا مخلوط با آرد گندم در تهیه نان به کار می روند. |