
مقدمه
ظروف یکبارمصرف با توجه به ترکیبات آن، در صورت عدم استفاده درست و مناسب باعث انتقال ترکیبات تشکیل دهنده آن به مواد غذایی می شوند.
لذا توجه به نوع ظروف و دمای ماده غذایی الزامی است.
لذا توجه به نوع ظروف و دمای ماده غذایی الزامی است.

انواع ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
ظروف پلاستيکي با توجه به نوعشان در خصوص بسته بندي مواد غذايي به 7 گروه تقسيم بندي مي شوند.
- PETE يا PET يا پلي اتيلن ترفتالات براي محصولاتي مانند بطري هاي آب معدني، روغن مايع، انوع سس و ... است. اين مواد نسبتا بي خطرند اما بدليل متخلخل بودنشان امکان نفوذ باکتري ها به درون ظروف وجود دارد؛ براي استفاده مجدد و نگهداري مواد غذايي بالاي 65 درجه مناسب نيستند به طوري که مواد غذايي با دماي خيلي زياد يا دماي خيلي کم نباید در اين ظروف نگهداري شوند (عدم نگهداري بطري آب معدني در فريزر و عدم استفاده براي غذاهاي داغ و آب جوش).
- HDPE يا پلي اتيلن سنگين در بسته بندي کالاهايي مانند شامپو، سفيد کننده، شيشه پاک کن استفاده مي شود. اين نوع پلاستيک ها کدر رنگ هستند.
- PVC يا پلي وينيل کلرايد در بسته بندي محصولاتي مانند انـواع شوينده، روغـن خـوراکي و ... استفاده مي شوند. از ريختن غذاي داغ در اين ظروف خودداري شود.
- LDPE يا پلي اتيلن سبک داراي قابليت انعطاف هستند مانند کيسه فريزر. اين مواد خطرناک نيستند و مي توان از آنها در فريزر استفاده کرد.
- PP یا پلي پروپيلن از بهترين ظروف موجود براي مواد غذايي به شمار مي روند و براي انواع سس، رب، ظروف لبنيات، ني پلاستيکي و ... استفاده مي شوند.
- PS يا پلي استايرن ها براي بسته بندي انواع گوشت استفاده مي شوند.
- Other يا ساير موارد ترکيبي از چندين نوع پلاستيک هستند و در بسته بندي موادي مانند بطري هاي بزرگ آب استفاده مي شوند. از تماس مواد غذايي با دماي بالا يـا خيلي پـايين بـا اين مـواد بـه طور مستقيم خودداري شود.
اگر عدد درج شده در کف ظروف يکبار مصرف 1 ،2 ،3 ،4 يا 5 باشد ظروف پيش روي شما مناسب نگهداري مواد غذايي است.






نکات مهم هنگام خرید ظروف یکبار مصرف
- ظروف يکبار مصرف بي رنگ و شـفاف فقط بـراي غـذاهـا و نوشيدني هاي سـرد مناسب هستند و نبايد براي نوشيدنيها و غذاهاي داغ استفاده شوند.
- براي اطمينان از سلامت ظرف دقت کنيد تا ظروف، سطح يکنواختي داشته باشند و هنگامي که آنها را جلوي نور قرار مي دهيد رگه رگه نباشند و تيرگي و لکه سياه در آنها مشاهده نشود.
- از خريد ظروف يکبار مصرف رنگي، ذوب شده در اثر حرارت يا داراي فرورفتگي خودداري کنيد.
- مهم ترين موضوع در خريد انواع ظروف يـکبارمـصـرف توجه به علائم اختصاري و کدهايي است که در کف ظروف يکبار مصرف پلاستيکي براي مصرف مواد غذايي درج شده اند.
- براي نگهداري موادي چون آبليمو، سرکه و آب غوره نبايد از بطري هاي پلاستيکي نوشابه يا آب معدني استفاده کرد.
- براي خريد آش و حليم بهتر است با خود قابلمه يا ظرف مناسب ببريد.
- در واقـع مـناسب تـرين ظـروف بـراي نـگهداري مـواد غذايي بـه ترتيب ظروف شيـشـه اي، اسـتيل، تـفلـون (بـا روکـش مناسب) و در نهايت ظروف يکبار مصرف هستند.
- از ظروف شفاف براي نگهداري روغن ها استفاده نکنيد (مجاورت با نور باعث تخريب روغن مي شود).
چه خدماتی در مراکز جامع خدمات سلامت ارائه می شوند
چه خدماتی در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه می شوند؟