بسیج اطلاع رسانی سلامت

نیاز بدن به مواد غذایی در ماه مبارک رمضان تا ۲۰ درصد کاهش می یابد/ لزوم استفاده از تمامی گروه های غذایی

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 دانشيار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه نياز بدن به مواد غذايي در ماه مبارک رمضان ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش مي يابد اظهار داشت: اين در حالي است که بسياري از افراد به دليل رعايت نکردن رژيم غذايي مناسب، در پايان اين ماه با افزايش وزن روبرو مي شوند.

به گزارش وب دا، دکتر محمد صفريان خاطر نشان کرد: ساده بودن غذاي مصرفي و نداشتن تفاوت زياد با غذاي روزمره فرد روزه‌دار، استفاده از سه وعده غذايي شامل سحري،‌افطار و شام،‌لزوم استفاده از ۵ گروه مواد غذايي شامل نان، غلات، گوشت و تخم‌مرغ، شير، لبنيات، ميوه‌ها و سبزي از  جمله اصول تغذيه صحيح در ماه مبارک رمضان به شمار مي رود.

روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهاي سبک افطار کنند

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاکيد کرد: روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهاي سبک همچون نان و پنير، شير و خرما، سوپ هاي ولرم و سبک، آب يا چاي ولرم همراه با خرما  افطار کنند تا بدين طريق از ولع خوردن غذاي زياد و بروز آسيب به دستگاه گوارش و اضافه وزن پيشگيري شود.

دکتر محمد صفريان اظهارداشت: بهترين زمان براي سرو شام ۳۰ تا ۴۵ دقيقه پس از افطار  است که در اين وعده مي توان از غذاهاي مشابه وعده ناهار در روزهاي عادي اما به مقدار کمتر مصرف کرد.

همچنين به منظور تامين نياز بدن به مايعات به ويژه در فصل گرما و پيشگيري از يبوست و رفع آن نوشيدن آب فراوان به ميزان ۸ تا ۱۲ ليوان در كنار مصرف مواد غذايي پرفيبر توصيه شده است.

همچنين از زمان شام تا وعده سحر خوردن ۵ واحد ميوه براي تامين ويتامينها و املاح معدني مورد نياز بدن ضروري است.

مصرف مواد قندي در وعده سحر موجب بروز احساس كسالت و سردرد در طول روز مي شود

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: روزه‌داران بايد از مصرف مواد قندي مصنوعي در وعده سحري بكاهند زيرا در صورت مصرف زياد موجب بروز احساس كسالت، سردرد و نبود تمركز مي‌شود.

توصيه مي شود روزه داران به جاي آن،از مواد غذايي حاوي پروتئين و داراي فيبر همچون حبوبات و برنجهاي مخلوط به دليل آزاد کردن تدريجي  انرژي و قند  و حفظ مطلوب مايعات استفاده کنند.

دکتر صفريان خاطر نشان کرد: اگر فاصله بين دو وعده غذايي بيش از حدود ۱۰ ساعت نباشد قند خون به ميزان طبيعي حفظ مي شود، اما در گرسنگي طولاني تر همچون روزه بدون  سحري به ويژه در روزهاي طولاني سال، قندخون، به كمتر از ميزان طبيعي کاهش مي يابد و اين موضوع موجب آسيب به سلامتي مي شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشد با تاکيد بر اينکه انجام فعاليتهاي ورزشي پيش از افطار توصيه نمي شود خاطر نشان کرد:‌ بهترين زمان براي انجام فعاليتهاي ورزشي دو تا دو نيم ساعت پس از وعده شام است.

لزوم توجه والدين به تغذيه روزه اولي ها

دکتر محمد صفريان با اشاره به اينکه گرسنگي، تشنگي و کم خوابي بر روي اشتهاي نوجوانان روزه اولي تاثير دارد خاطر نشان کرد: بهتر است مادران در ماه مبارک رمضان ضمن تهيه غذاهاي مناسب، بر تغذیه فرزندان خود توجه داشته باشند و غذاهايي را آماده کنند که فرزندشان دوست داشته باشد.

وي با اشاره به اينکه روزه داري در نوجواناني که دچار اختلال رشد و کوتاهي قد است توصيه نمي شود تصريح کرد: روزه داري در نوجواناني که از رشد مناسبي برخوردارند نه تنها آسيب رسان نيست بلکه بر اساس تحقيقات انجام شده، روزه داري براي رشد آنان نيز مناسب است.