در آستانه ماه مبارک رمضان جمعی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشستی با اساتید و کارشناسان حوزه علمیه به بیان نظرات علمی و تخصصی در زمینه روزه داری و نقش آن در سلامت بدن پرداختند.
به گزارش وب دا، در این نشست همچنین با توجه به شیوع ویروس کووید-۱۹ در کشور و سوالات متعدد و دغدغه مردم ، به بحث و تبادل نظر در این زمینه نیز پرداخته شد.
روزه، سیستم ایمنی افرادِ سالم را تقویت می کند
دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست با اشاره به مقالات علمی موجود در باب روزه داری افزود: بررسی های علمی نشان میدهد که روزهداری در افراد سالم و بدون علائم بیماری نه تنها موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نمی شود بلکه تقویت کننده آن نیز خواهد بود، البته با این قید که مواد مورد نیاز بدن در فاصله افطار تا سحر با یک رژیم غذایی صحیح تامین شود.
دکتر محسن نعمتی، خاطر نشان کرد: نیاز بدن به مواد مغذی و تقویت کننده های سیستم ایمنی ( از جمله سبزیجات، میوه جات و پروتئین ها) امری مهم است که در شرایط کنونی و با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور از اهمیتی دو چندان برخوردار می باشد.
تأثیر روزه داری بر کاهش سموم و مواد زائد بدن
دانشیار گروه گوارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه عدم بهره گیری از یک الگوی تغذیه ای مناسب امروزه مشکلات و بیماری های مختلفی را در جوامع بشری موجب شده افزود: از جمله این مشکلات ( که به ام الامراض تعبیر می شود) مشکل یبوست در افراد است که سبب افزایش سموم و مواد زائد در بدن و در نهایت ایجاد بیماریهای مختلف خواهد شد.
دکتر موسی الرضا حسینی خاطر نشان کرد : در زمان روزه داری به سبب کاهش دسترسی فرد به مواد غذایی، بدن او تلاش می کند تا با سوزاندن این مواد زائد انرژی خود را تأمین کند و همین امر به نوعی سبب پاکسازی بدن و سلامت بیشتر فرد خواهد شد.
دکتر حسینی در خصوص آداب تغذیه ای ماه مبارک رمضان نیز گفت: افراد روزه دار بایستی از مواد سرخ کردنی و مواد غذایی ثقیل الهضم که جذب آنان ساعت ها در سیستم گوارش به طول می انجامد پرهیز کنند و از آشامیدن مقدار کافی آب در فاصله زمانی افطار تا سحر غافل نشوند. همچنین روزه داران می توانند برای مرطوب نگه داشتن محیط پیرامون خود از بخور سرد استفاده کنند.
تغذیه نقش موثری در پیشگیری و درمان بیماری کرونا دارد
دانشیارگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم با بیان اینکه تغذیه ی افراد در پیشگیری و درمان بیماری کرونا اثر دارد گفت: اینکه تصور می شود در ماه مبارک رمضان به دلیل مصرف کمتر مایعات ریسک ابتلا به بیماری کرونا به سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن افزایش می یابد صحیح نیست.
دکتر غیورمبرهن تاکید کرد: با رعایت دستورالعملهای تغذیه ای مناسب در فاصله زمانی افطار تا سحر که نوشیدن میزان کافی مایعات نیز بخشی از آن میباشد می توان از ثمرات روزهداری در ماه رمضان امسال بهرهمند شد.
با رعایت اصول مراقبتی، روزه داری افراد سالم منافاتی با شرایط کرونایی ندارد
استاد گروه ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با اشاره به نزدیک شدن ماه رمضان و سوالات مطرح در بحث روزه داری در ایام شیوع بیماری کرونا گفت: بحث روزه داری هیچ منافاتی با شرایط کرونایی کشور ندارد و با رعایت اصول بهداشتی می توانیم شرایطی ایمن و مناسب را جهت روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان داشته باشیم.
دکتر جلیل توکل افشار تصریح کرد: « رعایت بهداشت، تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل بیماری» سه اصل مهم درمورد بیماری های واگیردار است که التزام به آنها در تمام ایام سال و از جمله ماه رمضان توصیه می شود و می تواند کمک کننده در ایجاد شرایط ایمن و سالم برای افراد جامعه باشد.