ارتباط مستقیمی میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود دارد و با دریافت یک رژیم غذایی سالم می توان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کرد.
میزان بالای کلسترول بد در خون، فشار خون بالا، اضافه وزن و چاقی، از عوامل خطر بیماری های قلبی می باشند؛ که البته قابل شناسایی، کنترل و درمان هستند.
اگر دچار عوامل خطر بیماری قلبی مانند اضافه وزن، فشار خون بالا یا کلسترول بالا هستید، لازم است در برنامه غذایی روزانه خود تغییراتی را ایجاد کنید.
با داشتن رژیم غذایی مناسب می توانید کلسترول خود را کاهش دهید.
چربی های ترانس (مانند روغن جامد) کلسترول خون را افزایش می دهند. این روغن ها در هنگام طبخ در اکثر رستوران ها و غذاهای فوری (فست فودها) استفاده می شوند. این چربی ها همچنین در محصولات لبنی، گوشت قرمز، چیپس و کیک ها هم یافت می شود.
چربی های غیراشباع در روغن های نباتی مایع و نیز روغن ماهی و روغن زیتون یافت می شوند. زمانی که این روغن ها به میزان متوسط استفاده شوند و جایگزین چربی های اشباع و ترانس در رژیم غذایی شوند، سبب کاهش کلسترول خون می شوند.
مواد غذایی غنی از فیبر (مانند جو دوسر، حبوبات، سیب و گلابی) می توانند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک کنند.
روغن زیتون، مغزها و دانه ها حاوی نوعی از اسیدهای چرب هستند که اگر به میزان متوسط استفاده شوند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کنند.
میوه ها و سبزی ها حاوی ویتامین های آنتی اکسیدان (ضد سرطان)، مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن آسیب به دیواره رگها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شوند.
مصرف پروتئین سویا منجر به کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون می شود.
سبزیجات و میوه ها دارای ویتامین زیاد و فیبر بالا هستند و چربی خون را کاهش می دهند.
بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی، روغن مایع ذرت و آفتابگردان برای پخت غذا و خصوصا روغن کانولا و روغن زیتون روی سالاد است.
مصرف ماهی نقش مهمی در حفظ و ارتقای سلامت قلب و عروق قلب دارد.
از روش های اصلی کاهش و کنترل فشار خون داشتن رژیم غذایی مناسب است.
مصرف نمک بیش از نیاز بدن سبب افزایش فشار خون یا تشدید آن می شود. افراد دچار افزایش فشار خون دچار مشکلات قلبی می شوند.
انواع غذاها و سوپ های آماده مصرف و یا کنسرو شده، غذاهای بیرون از منزل، سوسیس و کالباس و گوشت های نمک سود شده و بطور کلی گوشت و فراورده های آن و همچنین تنقلات شور، سرشار از نمک هستند. مصرف زیاد نمک با فشار خون بالا ارتباط دارد که از عوامل خطر جدی در بروز بیماری قلبی می باشد.
پتاسیم به کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا کمک می کند. بسیاری از میوه ها و سبزیجات و برخی لبنیات و ماهی ها منابع خوبی از پتاسیم هستند
کلسیم و منیزیم از فشار خون بالا جلوگیری می کنند؛ لبنیات و کلم منبع غنی از کلسیم هستند. منیزیم در بسیاری از غلات کامل و سبزیجات دارای برگ های سبز تیره یافت می شود.
دریافت انرژی بیش از حد نیاز موجب چاقی می شود. افزایش وزن و چاقی یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است.
افزایش وزن باعث افزایش کار قلب می شود. همچنین فشار خون بر اثر وزن اضافی، بالا می رود و ممکن است میزان کلسترول بد و تری گلیسیرید (نوعی چربی) نیز افزایش یابد.
خطرناک ترین نوع چاقی تجمع چربی در ناحیه شکم است. اندازه دور کمر بیش از 102 سانتی متر در آقایان و بیش از 88 سانتی متر در خانم ها، پرخطر محسوب می شود. باید اندازه دور کمر آقایان به کمتر از 94 و در خانم ها به کمتر از 80 سانتی متر رسانده شود.
افرادی که چربی اضافی در بدن به خصوص در ناحیه شکمی دارند، برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مستعدترند حتی اگر هیچ کدام از عوامل خطر دیگر در آنها وجود نداشته باشد.
کاهش وزن در افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند موجب کاهش کلسترول بد و همچنین کاهش فشار خون می شود.
بهترین راه برای دستیابی به وزن دلخواه داشتن رژیم غذایی کامل و سالم است.
بهترین روش کاهش وزن کاهش دریافت مواد قندی و چربی است.
روغن ماهی، زیتون و مغزها از منابع خوب روغن هستند، ولی نباید بیشتر از نیاز مصرف شوند چون باعث چاقی می شوند.
مصرف بیش از حد هرگونه روغن می تواند باعث چاقی شود.
برنامه های پیشگیری از چاقی باید در سنین کودکی و زیر 12 سالگی شروع شود.
ممکن است افراد چاق یا دارای اضافه وزن برای کاهش وزن خود مشکلات زیادی داشته باشند، اما این افراد باید به یاد داشته باشند که حتی کاهش مقدار کمی از وزن بدن به آنها در کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک خواهد کرد.
حتی یک کاهش وزن متوسط (5 تا 10 درصد از وزن بدن شما)، می تواند به کاهش میزان خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند.
شما از طریق دستیابی به وزن دلخواه خود و حفظ آن می توانید میزان خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید.
یک برنامه غذایی سالم فراتر از انتخاب غذاهای سالم برای تغذیه می باشد. مهم این است که غذا به شیوه صحیحی برای کاهش کلسترول، چربی اشباع، چربی ترانس، چربی کل و کالری ها تهیه شود. ضمن آنکه شما باید تا حد امکان غذای کاملی دریافت کنید.
غذاهایی که در اغلب رستوران ها و مراکز تهیه غذاهای سرپایی سرو می شوند دارای چربی و کلسترول بسیار بالایی هستند.
غذا خوردن در بیرون منزل به معنای از دست دادن کنترل بر روی برنامه غذاییتان نیست. با تفکری منطقی و انتخابی درست، می توانید رژیمی کم کلسترول و کم چربی را در هرجایی که می روید، رعایت کنید.
برای پیشگیری از بیماری قلبی از همین امروز شروع کنیم، فردا دیر است.
به جای مصرف روغن های جامد از روغن های مایع استفاده کنید.
لبنیات خیلی کم چربی (ماست و شیر 5/1 درصد) مصرف کنید.
از خوردن سوسیس و کالباس، شیرینی های پرچربی و پر خامه، سس ها و کباب های کوبیده که پر از چربی است و آبگوشت پرچربی پرهیز کنید.
مصرف غذاهای چرب و آغشته به روغن را کاهش دهید.
در پخت غذاهای خانگی از حداقل روغن استفاده کنید و به هیچ عنوان از روغن های جامد استفاده نکنید.
به جای طبخ غذا با استفاده از روغن های جامع و کره حیوانی و مارگارین از روغن های مایع خصوصا روغن زیتون و کانولا (کلزا) در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
میزان چربی خون خود را به طور مرتب کنترل کنید.
قبل از پخت، چربی های قابل رویت گوشت و مرغ را جدا کنید.
از سرخ کردن مواد غذایی خودداری کنید و حتی الامکان از غذاهی آب پز، بخار پز و کبابی استفاده شود.
افرادی که دارای چربی خون هستند گوشت قرمز را فقط 3بار در هفته به میزان کم مصرف نمایند.
مصرف ماهی به دلیل داشتن چربی مفید امگا3 به صورت دوبار در هفته توصیه می شود.
مصرف مواد غذایی حیوانی که دارای کلسترل بالا می باشند مانند مغز گوسفند، جگر مرغ، کلیه گوسفند، قلب، امعاء و احشاء و ... را باید محدود کنید.
قندهای ساده مثل شکر، قند و شیرینی را کمتر مصرف کنید.
با انجام آزمایش خون دوره ای میزان کلسترل خون خود را کنترل کنید و از میزان کلسترل بد و کلسترل خوب خود آگاه شوید.
مصرف نمک را محدود کنید.
از خوردن تنقلات شور مثل چیپس، پفک و خیارشور خودداری کنید.
هنگام طبخ غذا به جای نمک از ادویه جات استفاده کنید. غذاها را با استفاده از انواع چاشنی نظیر ادویه، لیمو ترش تازه، آبغوره، نارنج یا سرکه خوش طعم کنید.
هنگام صرف غذا از نمک دان استفاده نکنید. به جای آن از یک چاشنی استفاده کنید.
از مرغ، ماهی و گوشت لخم تازه به جای انواع دودی، کنسرو یا فراوری شده استفاده کنید.
غذاهای کنسرو شده نظیر نخودفرنگی را بشویید تا مقداری از نمک آن خارج شود.
به برچست غذایی غذاها توجه کنید چرا که به شما می گویند که در محصول مربوطه چقدر نمک وجود دارد.
میان انرژی دریافتی و فعالیت بدنی برای رسیدن به وزن طبیعی یا حفظ آن تعادل ایجاد کنید.
اگر اضافه وزن دارید حتما با رعایت رژیم غذایی اصولی به مرور وزنتان را کم کنید.
تسلیم مزه مطلوب غذاهای چرب و یا سایر تمایلات خودتان نشوید و برای سلامتی خود ارزش قایل شوید.
بیش از حد نیاز غذا نخورید.
مصرف مواد حاوی قند و شکر مثل شیرینی ها، نوشابه ها و آبمیوه تجاری را به حداقل برسانید.
به جای نوشابه های شیرین و گازدار از آب و یا دوغ کم نمک بدون گاز استفاده کنید.
مصرف غذاهای فوری (فست فود) و آماده راکه اغلب شور، چرب، شیرین یا سرخ شده هستند به حداقل برسانید.
سعی کنید بیشتر از مواد غذایی گیاهی تغذیه کنید. میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات، کلید سلامتی شما هستند.
از حبوبات و نان های سبوس دار استفاده کنید. این مواد غذایی در کاهش چربی و کلسترل خون شما به شما کمک می کنند.
تا حد امکان پوست میوه ها را جدا نکنید.
از مصرف شربت های پاکتی و پودری جدا خودداری کنید. بهترین نوشیدنی، شربت های خانگی کم شیرین و انواع دوغ کم نمک و کم چرب و آبمیوه های طبیعی است.
از مصرف ته دیگ خودداری کنید. زیرا ته دیگ بسیار پرچرب و پرنمک است.
منابع غذایی دارای فیبر مانند سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات کامل (سبوس دار) را مصرف کنید زیرا در کاهش چربی خون بسیار مفید هستند.
از مصرف بستنی های پرچرب و خیلی شیرین خودداری کنید یا کمتر میل کنید؛ زیرا این نوع بستنی ها سرشار از چربی های حیوانی اشباع هستند.
از مصرف نوشابه های شیرین و گازدار غیرطبیعی مانند کولا و نوشابه های رنگی جدا خودداری کنید.
به جای سس های چرب از سبزی ها، آب لیمو، آب غوره، روغن زیتون و ماست کم چرب به عنوان طعم دهنده در انواع سالادها و غذاها استفاده کنید.
پوست و چربی های قابل مشاهده مرغ را قبل از پختن جدا کنید.
به جای مصرف گوشت قرمز، گوشت سفید (انواع ماهی و مرغ) و حبوبات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
مصرف ماهی حداقل 3بار در هفته به ویژه ماهی های روغنی مانند: ماهی آزاد، ماهی قباد، حلوا، شیر، کیلکا و اوزون برون برای افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند و همچنین افرادی که مایل به پیشگیری از ابتلا به این بیماری هستند توصیه می شود.
مصرف تنقلات شور که سرشار از نمک می باشند را محدود کنید.
در برنامه غذایی روزانه از گروه های اصلی مواد غذایی بطور متنوع و متعادل استفاده کنید. این گروه ها شامل گروه نان و غلات، گروه میوه، گروه سبزی ها، گروه شیر و لبینیت و گروه گوشت و حبوبات می باشد.
ذائقه افراد از کودکی شکل می گیرد؛ علاقه کودک به غذاهای سالم را از این دوران در ذائقه او پرورش دهید.
افراد چاق باید غذاهای کم کالری را با فاصله های یکسان در طول روز و در 5 الی 6 وعده مصرف کنند.
با مصرف 5 بار میوه و سبزی در طول روز از بروز سرطان های دستگاه گوارش پیشگیری کنیم.
با رعایت بهداشت مواد غذایی و اجتناب از مصرف مواد کپک زده از بروز سرطان کبد پیشگیری نمایید.
غذای ناسالم، فعالیت کم بدنی و مصرف دخانیات از علل اصلی و مهم بروز بیماری های قلبی و در نهایت ایست قلبی هستند.
آیا می دانید برای پیشگیری از بیماری تب مالت باید از شیر، کره، خامه و بستنی پاستوریزه استفاده کنید؟
از آب آشامیدنی سالم برای شستشو، پخت و پز و آشامیدن استفاده کنید.
برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی، مواد غذایی و آشامیدنی را از دسترس حشرات دور نگه داریم.
هنگام مسافرت از مصرف یخ، سبزی و سالادی که به سلامت آن اطمینان ندارید خودداری کنید.
یکی از کلیدهای طلایی تغذیه مناسب، رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی است.
آب سالم، هوای سالم، غذای سالم = زندگی سالم.
رعایت بهداشت مواد غذایی، ضامن سلامتی
تنوع و تعادل در غذا خوردن = شعار تغذیه سالم
تغذیه سالم شفای همه دردها است.
همانگونه که کمبود دریافت مواد غذایی بیماری زاست، دریافت بیش از حد آن نیز سبب چاقی و ابتلا به بیماری ها می شود.
برخورداری از تندرستی بدون داشتن تغذیه صحیح ممکن نیست.
با یک رژیم غذایی متعادل و ورزش در جوانی، بدن را در مقابل سوء تغذیه و بیماری ها توانمند سازیم.
مصرف شیر و لبنیات حداقل 2 لیوان در روز برای پیشگیری از پوکی استخوان بویژه در زنان توصیه می شود.
برای پیشگیری از سوء تغذیه کودکان، مصرف تنقلات کم ارزش (پفک، چیپس، نوشابه های گازدار و ...) را کاهش دهید و به جای آن از میان وعده های مناسب (انواع میوه ها، خشکبار، ساندویچ های نان و پنیر، تخم مرغ و ... ) استفاده کنید.
برای مقوی و مغذی کردن غذای کودکان، مقدار کمی روغن یا کره و همچنین تخم مرغ، حبوبات، گوشت و سبزیجات به غذای آنها اضافه کنید.
کودکان به دلیل فعالیت زیاد در رشد سریع، به وعده های غذایی بیشتری در روز نیاز دارند.
یک رمز سلامت: عادت غذایی غلط را بشناسیم و آنها را تصحیح کنیم.
گل در آرامش می روید و حادثه در اضطراب.
بی احتیاطی و غفلت باعث حادثه می شود.
زمان غذا خوردن فرصت خوبی برای ابراز رفتارهای صحیح تغذیه ای است.
در هنگام تماشای تلویزیون از خوردن اجتناب کنید چون متوجه میزان غذای خورده شده نمی شوید.
بیشتر از نان های سبوس دار استفاده کنید. مصرف مداوم نان سفید، چربی و قند خون را بالا می برد.
به تغذیه دختران نوجوان به عنوان مادران آینده بیشتر توجه کنیم.
یک رمز سلامت: عادت غذایی غلط را بشناسیم و آنها را تصحیح کنیم.
کودکان به دلیل فعالیت زیاد و رشد سریع به وعده های غذایی بیشتری در طول روز نیاز دارند.
اگر دارای عوامل خطر بیماری قلبی مانند اضافه وزن، فشار خون بالا یا کلسترول بالا هستید لازم است در برنامه های غذایی روزانه خود تغییراتی ایجاد کنید.
با داشتن رژیم غذایی مناسب می توان کلسترول خون خود را کاهش داد.
روغن زیتون، مغز و دانه ها، حاوی نوعی اسید چرب هستند که اگر به میزان متوسط استفاده شوند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کند.
سبزی ها و میوه ها دارای ویتامین زیاد و فیبر بالا هستند و چربی خون را کاهش می دهند.
مصرف ماهی نقش مهمی در حفظ و ارتقای سلامت قلب و عروق دارند.
بهترین راه برای دستیابی به وزن دلخواه، داشتن رژیم غذایی سالم، متعال و تحرک است.
با کاهش مصرف چربی و افزایش مصرف میوه، سبزی، حبوبات و لبنیات کم چرب در برنامه غذایی خود خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهید.
برای پیشگیری از بیماری قلبی از همین امروز شروع کنیم؛ فردا دیر است.
افرادی که چربی اضافی در بدن به خصوص در ناحیه شکمی دارند، برای ابتلا به دیابت و بیماری قلبی مستعدترند.
ذائقه افراد از کودکی شکل می گیرد، علاقه کودک به غذایی سالم را از این دوران در ذائقه کودک پرورش دهید.
در یک برنامه غذایی سالم، رعایت تعادل و تنوع غذایی ضروری است.
برای پخت و پز از روغن مایع معمولی و برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده نموده و بهتر است به جای سرخ کردن غذا از روش تفت دادن با روغن کم استفاده شود.
نمک مصرفی باید به میزان کم و از نوع یددار تصفیه شده باشد.
تغذیه سالم، متعادل و فعالیت جسمانی در طول دوران زندگی بهترین راهکار پیشگیری از بیماری های مزمن می باشد.
هر قدر میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس روغن ها کمتر باشد از نظر تغذیه ای سالم تر است.
علیرغم اینکه روغن های مایع بهتر از روغن های جامد برای مصرف هستند ولی باید توجه داشت که مصرف روغن مایع نیز به حداقل برسد.
ظروف نگهداری روغن باید سالم، غیر قابل نفوذ به حرارت، نور و هوا باشد.
هر نوع روغن برای کاربرد خاصی تهیه شده است؛ روغن مایع برای مصرف پخت و پز، روغن زیتون برای سالاد و پخت با حرارت کم و روغن سرخ کردنی برای مصارف سرخ کردن مناسب است.
تغذیه مناسب از جمله خوردن صبحانه و میان وعده در ارتقاء سلامت و افزایش یادگیری دانش آموزان بسیار موثر است.
مصرف پروتئین گیاهی مانند سویا منجر به کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون می شود.
مصرف متوسط روغن زیتون، مغزها مانند پسته و بادام، دانه ها مانند کنجد، به کاهش میزان کلسترول بد خون کمک می کند.
برای پیشگیری از چاقی، لبنیات کم چرب از لبنیات پرچرب بهتر و مفیدتر هستند.
روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
جامعه سالم، تغذیه سالم، امنیت غذایی
سالم، فعال و پویا با تغذیه مناسب
انتخاب میان وعده مناسب موثر در سلامتی
آب سالم ترین نوشیدنی
تغذیه سالم = زندگی سالم
داشتن رژیم غذایی مناسب، راه اصلی کاهش و کنترل فشار خون است.
تعادل و تنوع را در برنامه غذایی روزانه خود رعایت کنیم.
پیشگیری از اضافه وزن و چاقی از راه های موثر در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و فشار خون می باشد.
با مصرف نمک یددار تصفیه شده و جلوگیری از بیماری گواتر، ضریب هوشی فرزندان خود را بالا ببریم.
نمک ها را نباید مقابل نور خورشید قرار داد. نمک مورد استفاده باید حتما یددار بوده و دارای تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، کد بهداشتی، پروانه ساخت و شفاف باشد و در جای خشک نگهداری گردد.
هرگز در مصرف شیر صرفه جویی نکنید.
قلب سالم با وزن ایده آل و اندام متناسب.
مصرف نمک را کاهش دهید حتی اگر فشار خون بالا ندارید.
شیر = اکسیر جوانی
ماست = مهم ترین جایگزین شیر
پنیر = با ارزش ترین فراورده شیری
آیا می دانید مصرف زیاد انواع روغن حتی روغن مایع می تواند منجر به افزایش وزن و بالارفتن چربی خون شود.
طول عمر هر فرد با طول کمربند او رابطه معکوس دارد؛ هر چه کمربند درازتر باشد، عمر کوتاه تر خواهد بود.
بدنی سالم با تغذیه ای سالم.
بیاییم با تغییر الگوی غذایی خود خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهیم.
برای پیشگیری از بیماری ها، تغذیه مناسب، ورزش منظم و پرهیز از استرس ضروری است.
ویتامین های موجود در میوه ها و سبزی ها ما را در برابر بیماری های قلبی مصون می دارد.
در روز 1 الی 2 لیوان شیر کم چرب مصرف کنید.
گروه های اصلی غذایی که مصرف روزانه آنها برای سلامتی لازم است عبارتند از:
گروه نان و غلات؛ گروه میوه ها؛ گروه سبزیجات؛ گروه شیر و لبینیات؛ گروه گوشت ها
20 دقیقه با سرعت متوسط دویدن می تواند انرژی یک قاشق سس مایونز را بسوزاند.
20 درصد از انرژی روزانه افراد را باید صبحانه تامین کند.
با حذف روغن جامد از غذای ایرانیان و جایگزین کردن آن با روغن های مایع از 40 درصد مرگ های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می شود.
سرخ کردن نامناسب ترین روش طبخ مواد غذایی است.
مصرف میوه و سبزی حداقل 5 وعده در روز توصیه شده است.
ویتامین د به ویتامین آفتاب معروف است و از عوامل موثر در پیشگیری از پوکی استخوان است.
10 دقیقه تا یک ربع در روز باید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیریم تا ویتامین د مورد نیاز بدن تامین شود.
حدود نیمی از زنان مسن تر از 45 سال به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند.
برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان مصرف گروه شیر و لبنیات بسیار موثر است.
بهبود شیوه زندگی از جمله رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب می تواند مانع از بروز 80درصد از بیماری های قلبی عروقی شود.
بهبود شیوه زندگی از جمله رزیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب می تواند 90 درصد مانع از بروز دیابت نوع دوم شود.
پیشگیری بهتر از درمان است، تغذیه یک پیشگیری است.
ماهی، گردو، پسته، رمز شادابی و IQ
3لیوان شیر روزانه، پیشگیری از 30 نوع بیماری (پوکی استخوان، سرطان دستگاه گوارش، زخم معده، بی خوابی و ... )
یک رمز سلامت: عادت غذایی غلط را بشناسیم و آنها را تصحیح کنیم. خوردن پفک، چیپس و نوشابه با ارزش غذایی کم یکی از علل مهم سوء تغذیه و لاغری در ایران است.
زمان غذا خوردن فرصت خوبی برای ابراز رفتارهای صحیحی تغذیه ای است.
در هنگام تماشای تلویزیون از خوردن اجتناب کنید چون متوجه میزان غذای خورده شده نمی شوید.
همیشه وزن خود را در حد مطلوب نگه دارید. اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهند. لاغری نیز می تواند مشکلات دیگری برایتان بوجود آورد.
در صورت امکان در هفته یک تا دو بار ماهی مصرف کنید.

