بسیج اطلاع رسانی سلامت

برای خرید و نگهداری تخم مرغ سالم و بهداشتی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

  • 1- برای حفظ سلامتی و بهداشت خود تخم مرغهای بسته بندی شده به روش بهداشتی را خریداری و برای مراقبت در ایام کرونایی ، بسته بندی آنرا ضدعفونی کنید.
  • 2- تخم مرغ مصرفی را از فروشگاههایی که مبادرت به نگهداری تخم مرغ در یخچال می نمایند خریداری کنید.
  • 3- هرگز تخم مرغ های غیربسته بندی بدلیل اینکه دارای امکان شکستگی ،ترکداروآلودگی هستند را خریداری نکنید.
  • 4- اگر در طی حمل به منزل تخم مرغی ترک برداشت و یا شکست محتویات آن را در یک ظرف تمیز و در پوش دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید و طی حداکثر دو روز آن را مصرف نمائید.
  • 5- بلافاصله پس از خرید تخم مرغ ، آنرا به یخچال منتقل کنید.
  • 6- تخم مرغ بسته بندی شده را با بسته اصلی آن در یخچال نگهداری کنید.
  • 7- هرگز تخم مرغ را برای نگهداری شستشو نکنید زیرا راه ورود میکروب از طریق منافذ موجود روی پوسته باز می شودو آلودگی به داخل آن راه می یابد ولی بسته بندی آنرا ضدعفونی کنید.
  • 8- بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال صفر تا 4 درجه سانتیگراد و رطوبت 85 درصد می باشد.
  • 9- گرماي بيش از حد باعث تسريع كاهش كيفيت تخم مرغ و افزایش سرعت فاسدشدگی آن مي شود كه اين امر خود را با مخلوط شدن زرده و سفيده نشان میدهد.
  • 10- تخم مرغ داراي روزنه هاي بسياري در سطح پوستة خود مي باشد و از اين طريق قادر است بوي ساير مواد غذايي را به خود جذب نمايد ، جهت جلوگيري از اين امر تخم مرغها را در بسته بندي خود در يخچال نگهداري کنید.
  • 11- تخم مرغ تازه را مي توان حدود 4 هفته در يخچال نگهداري نمود و بدين منظور تخم مرغ نيز بايد ، مانند همه مواد غذايي تاريخ مصرف مناسبي داشته باشد.
  • 12- پوسته تخم مرغ غیر بسته بندی چون در معرض آلودگی های محیطی و ترشحات تنفسی افراد مختلف می باشد لذا از نظر ایمنی غذایی کرونا نبایستی خریداری و مصرف شوند . در این رابطه صرفاً مصرف بسته بندی تخم مرغ که در یخچال عرضه می شود مورد توصیه اکید می باشد.